Game Of Thrones Season 2 review


Λοιπόν, μετά από την απουσία μου αποφάσισα για πρώτη ανάρτηση στην επιστροφή μου να γράψω ένα σύντομο review για το Game of Thrones Season 2 (Το παιχνίδι του στέμματος) – ακόμα να καταλάβω ποιος λόγος οδήγησε τον Έλληνα μεταφραστή να ονομάσει τον Θρόνο ως στέμμα. Αυτή την δεύτερη σαιζόν όλοι την περίμεναν να είναι κατά πολύ καλύτερη της πρώτη και κυρίως διότι τα βιβλία στα οποία βασίζεται έχουν περισσότερη δράση και μία εκπληκτική μάχη. Το θέμα είναι κατάφεραν την μεταφορά να την κάνουν σωστά;

Για όσους δεν το ξέρουν η δεύτερη σαιζόν καλύπτει και μέρος του τρίτου βιβλίου και όχι μόνο του δεύτερου, ομοίως όπως η πρώτη κάλυπτε και μέρος του δεύτερου βιβλίου. Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν η χειρότερη επιλογή. Βασικά ως τηλεοπτική σειρά και ειδικά για όσους δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία ήταν καταπληκτική. Ακόμα και για τους αναγνώστες της σειράς ήταν πολύ καλή αφού κατά ένα 80% κρατά το γενικό νόημα των όσων συμβαίνουν. Πολύ καλά σκηνικά και ερμηνείες δυνατές ενώ η σκηνοθεσία και η φωτογραφία σε ταξιδεύει στον φανταστικό αυτό κόσμο. Πιστεύω ότι θα μείνει στην Ιστορία ως ένα από τα καλύτερα σίριαλ που γυρίστηκαν ποτέ.

Ας πάμε τώρα στα αρνητικά. Καταρχήν στο βιβλίο υπάρχει ιδιαίτερα έντονη η παρουσία του Tyrion και κυρίως αναδεικνύει το πνεύμα του και την σκέψη του. Ξεκάθαρα είναι το μεγαλύτερο μυαλό και ο ποιο δεινός παίχτης σε θέματα τακτικής και πολιτικής.Απουσιάζει η σχέση που αναπτύσσει με τον Varys και η οποία είναι εξίσου σημαντική με την απουσία μεγάλων σημείων της κόντρας του με την αδερφή του  Cersei. Μια τεράστια κόντρα  καθότι διαβλέπει ότι θα υπάρχουν προβλήματα με τον τρόπο που μεγαλώνει ο ανιψιός και Βασιλιάς.  Αυτό όλο το πνεύμα στη σειρά δεν καταφέρνουν αν το αναδείξουν, απουσιάζουν κάποιοι σημαντικοί διάλογοι και κυρίως διότι δίπλα από κάθε διάλογο υπάρχει και μια επεξήγηση της σκέψης-λογικής βάση τη οποίας πράττει, στοιχεία τα οποία η παραγωγή αποτυγχάνει να μεταφέρει αλλά ούτε καν κάνει την προσπάθεια να μεταφέρει. Ακόμα μεγάλο λάθος ότι στην μάχη δεν δείχνουν ακριβώς αυτό που συμβαίνει, στο βιβλίο ο Tyrion ανοίγει την πύλη και βγαίνει με περίσσια γενναιότητα έτσι ώστε πλέον να δούμε ότι όχι μόνο είναι καλός παίχτης αλλά η ψυχούλα του το λέει πολύ περισσότερο από όσο και ίδιος νομίζει.

Μεγάλη και η απουσία από την διαδρομή που κάνει η Arya Stark. Διαδρομή αλλά και καταστάσεις κατά τις οποίες η μικρή εξελίσσεται σε πραγματικό «τσακάλι» αν και σε κάποια σημεία νοιώθει ότι είναι ένα ποντικάκι όπως λέει και ο συγγραφέας. Σύντομα όμως θυμάται ότι είναι λύκος και αναπτύσσει μια ιδιαίτερη ισχυρή τάση στην πονηριά και στο να παίρνει ριψοκίνδυνες αλλά σωστές αποφάσεις. Την έχει χάσει τελείως η σειρά. Τραγικό λάθος όλες οι Ρομαντικές σκηνές του Rob. Βασικά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καθόλου στο βιβλίο όλο αυτό το σκηνικό. Κάποια στιγμή μας τον παρουσιάζει παντρεμένο όταν γυρνά μετά από πολύ μεγάλο διάστημα στο κάστρο των Tully. Αυτό είναι και το γεγονός ότι δεν έρχεται σε κόντρα με την μητέρα του για την απελευθέρωση του Kingslayer. Τώρα πως και γιατί διάλεξαν να χάσουν χρόνο δημιουργώντας όλες αυτές τις σκηνές με αποτέλεσμα να αφήσουν άλλα σημαντικότερα εκτός είναι κάτι το οποίο χωρά πολύ συζήτηση.

Η Ιστορία με τους κλεμμένους δράκους επίσης είναι δημιούργημα της TV και όχι του βιβλίου. Προσωρινά όταν το έβλεπα ένοιωσα σαν να είχα πάθει κάποια αμνησία αλλά μετά κατάλαβα ότι ο σκηνοθέτης ήθελε να κλέψει λίγη από την δόξα του συγγραφέα. Επίσης απουσιάζει όλη η διαδρομή που κάνει η Kalishy και όλα όσα της λένε τα οράματα που βλέπει.  Θα τελειώσω μόνο με μία σύντομη αναφορά και για την μάχη. Πολλά τα λάθει που έχουν γίνει. Ενδεικτικά εκτός από το προαναφερθέν με τον Tyrion υπάρχει και το λάθος ότι όλα συμβαίνουν μέρα, οι περιγραφές για τον στόλο και όσα διαδραματίζονται μέχρι να κατέβει ο στρατός χάθηκαν, ο Stannis ποτέ δεν έφτασε στην πρώτη γραμμή και πολλά πολλά ακόμα.

Posted on 1 Σεπτεμβρίου, 2012, in Τηλεόραση and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Περιμένω τα σχόλιά σου εδώ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: