Game Of Thrones Season 2


Το Game of Thrones το οποίο σημαίνει το παιχνίδι των θρόνων και όχι το παιχνίδι του στέμματος όπως κάποιος εξυπνάκιας το μετάφρασε στα Ελληνικά DVD επέστρεψε και είναι εκπληκτικό. Δεν περίμενα να μην είναι βέβαια όμως αυτό που ήθελα να δω είναι κατά πόσο θα βρεθεί κοντά στο βιβλίο ή όχι, εάν θα μπορέσει να μεταφέρει το πνεύμα του χειρόγραφου. Η παραγωγή λοιπόν τα κατάφερε αν και είχε πολύ δύσκολο έργο. Μέσα στα πρώτα 50 λεπτά έχουν καταφέρει να μεταφέρουν με πολύ μεστό και ουσιαστικό τρόπο όλα όσα διαβάζει κανείς στα πρώτα κεφάλαια του δεύτερου βιβλίου, τα οποία είναι πραγματικά ο πρόλογος όλων  όσων θα ακολουθήσουν σε μία πραγματικά συναρπαστική σαιζόν. Σημείωση, στην έναρξη καλό είναι να ρίξει κάποιος μια ποιο προσεχτική ματιά γιατί ο σκηνοθέτης με έναν πολύ απλό τρόπο μας δείχνει τον χάρτη όπου όλα συμβαίνουν και τις ιδιαιτερότητες  κάθε περιοχής με το εισαγωγικό βίντεο του οποίου λατρεύω και την μουσική.

Το πρώτο επεισόδιο ξεκινά με ένα δίλεπτο μέσα στο οποίο γίνεται η σύνδεση με την πρώτη σαιζόν. Δίχως να υπερβάλω, κάποιος που διαθέτει την εμπειρία από σειρές τέτοιου είδους και με μικρή φαντασία μπορεί γρήγορα να καταλάβει ποιο είναι το κεντρικό θέμα της Ιστορίας. Εάν λοιπόν δεν θέλει κάποιος να δει την πρώτη σαιζόν άνετα ξεκινά με την δεύτερη αν και μάλλον θα ήταν ανόητο αφού θα χάσει σημαντικές λεπτομέρειες αλλά και το τι αντιπροσωπεύει ο κάθε χαρακτήρας. Μετά την εισαγωγή ο σκηνοθέτης κάνει μία κούρσα, να μας γνωρίσει τους νέους χαρακτήρες. Πιστεύω από τον τρόπο που τα παρουσιάζει στο συγκεκριμένο θέμα είχαν μεγάλη αγωνία και άγχος να το επιτύχουν. Λογικό είναι εάν σκεφτεί κάποιος, πως διαβάζοντας την αρχή του δεύτερου βιβλίου, σχεδόν για το 1/3 από αυτό ο αναγνώστης νοιώθει χαμένος διαβάζοντας συνέχεια νέα ονόματα. Κάπου λοιπόν ήταν λογικό αυτή η προσπάθεια να μην είναι τελείως πετυχημένη ή να το πω αλλιώς, να μην ήταν δυνατό να πετύχει περισσότερο. Ειδικά τον Davos θα έπρεπε να τον συστήσει καλύτερα αφού είναι πολύ σημαντική φυσιογνωμία (ακόμα και ο σημαντικός ηθοποιός Liam Cunningham  που τον υποδύεται το κάνει αντιληπτό αυτό)  και παίζει μεγάλο ρόλο από την πλευρά του Stannis Baratheon για τον οποίο επίσης δεν μας αναφέρει τόσο καλά μία σημαντική λεπτομέρεια. Δεν είναι συμπαθής στον κόσμο αλλά και γενικότερα ούτε στους άρχοντες.

Εκπληκτικό Βίντεο με το Cast νέο και παλιό που συνεχίζει στην νέα σαιζόν

Tον Hodor ο οποίος μεταφέρει τον Bran Stark τον έχουν επιλέξει αρκετά καλά αν και θα περίμενα έναν ποιο θηριώδη τύπο με βάση τις περιγραφές του βιβλίου. Για όσους δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο, είναι ο γιος ενός σταβλίτη ο οποίος όμως έχοντας ένα ελαφρύ διανοητικό πρόβλημα μπορεί μόνο και λέει το όνομα του όλη την ώρα. Το επέλεξαν λόγο της φυσικής του δύναμης να είναι το σώμα του μικρού Stark ο οποίος όμως έχει το μυαλό. Είναι ένας μάλλον ιδιαίτερος συμβολισμός του συγγραφέα. Πετυχημένο σκηνοθετικά το σημείο όπου ο μικρός βλέπει μέσα στο όνειρο του την πορεία του λύκου όμως δεν κάνει σαφές ότι όχι απλά βλέπει μέσα από τα μάτια του, αλλά νοιώθει κιόλας σαν λύκος, κάτι το οποίο όλοι προσπαθούν να του πουν ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό όνειρό.  Πολύ ωραία η μεταφορά στην οθόνη της Melisandre της οποίας η παρουσία θα είναι και αυτή ισχυρή. Εδώ όμως έχει γίνει ένα λάθος. Το δηλητηριασμένο κρασί το πίνει πριν αρχίσει να πεθαίνει ο γέρος Maester Cressen και έτσι αυτός επάνω στον θάνατό του καταλαβαίνει ότι ο Stannis έμπλεξε όπως λέμε.  Τα αναφέρω αυτά γιατί όντως κάποιες λεπτομέρειες είναι αδύνατο να μεταφερθούν στην οθόνη, είναι όμως πολύ σημαντικές κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη.

Οι φύλακες του τείχους, παίρνουν και αυτή λίγο χρόνο παρουσίας. Το σημαντικό που θα μεταφέρω από το βιβλίο είναι ότι το σκηνικό το οποίο συναντούν σε κάθε χωριό που βρίσκονται, είναι μάλλον τρομακτικό, δεν είναι απλά η εγκατάλειψη την οποία αναφέρει στο επεισόδιο αλλά η αίσθηση πως ότι έχει γίνει, έχει γίνει βίαια και απότομα. Η πορεία του είναι δύσκολη κάτω από ένα πολύ βαρύ ουρανό και όταν φτάνουν στον Craster είναι πολύ ταλαιπωρημένοι και κάτω από συνεχόμενη βροχή. Στην εμφάνιση του Robert Stark τον οποίο δεν θα τον έχουμε και συχνά, είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο μας δείχνει την σύνδεση που έχει με τον λύκο του αλλά και ο λύκος ο ίδιος είναι εκπληκτικά αληθοφανής.  Θα τελειώσω την περιγραφή μου για το πρώτο επεισόδιο με τα εφέ του μικρού δράκου. Πραγματικά εκπληκτική δουλειά. Τόσο καλή που νομίζει ο τηλεθεατής ότι πρόκειται για αληθινό ον και όχι απλά ένα κατασκεύασμα υπολογιστή. Εύγε και το λέω αυτό γιατί τυχαίνει να μαγεύομαι από την όλη μυθολογία των δράκων σε όλη μου την ζωή.

Μετά από όλα αυτά να κάνω μία σημείωση. Τα όσα σημειώνω δεν είναι αποτυχία, απλά ήταν αδύνατον μέσα σε 50′ να μεταφερθούν τόσες εικόνες και σκέψεις που υπάρχουν μέσα στο βιβλίο και ειδικά όταν δυστυχώς πρόκειται για μία σειρά μόνο 10 επεισοδίων ανά κύκλο. Κάτι ακόμα, ρε παιδιά, γιατί ο Ελληνικός τίτλος είναι παιχνίδια του στέμματος όταν ο ίδιος ο συγγραφέας το έχει ονομάσει παιχνίδι των θρόνων. Πραγματικά, δεν βλέπει κάποιος την διαφορά; Εάν όχι θα σας την εξηγήσω, παιχνίδια στέμματος παραπέμπει σε μία διαμάχη για ένα στέμμα ενώ στην πραγματικότητα τα παιχνίδια είναι για περισσότερα από έναν θρόνο. Οι Stark θέλουν ανεξαρτησία στον βορά, οι δύο Baratheon έχουν είδη και αυτοί αυτοανακηρυχθεί βασιλείς και υπάρχουν ακόμα δύο οι οποίοι θα εμφανιστούν στην συνέχεια και οι οποίοι και αυτοί στην ουσία δεν δίνουν και πολύ σημασία στον κεντρικό θρόνο αλλά θέλουν να έχουν την δική τους ανεξαρτησία.

Και για όσους δεν ήξεραν ότι ακολουθούν το βιβλίο σε αυτή την σειρά και θύμωσαν με τον αποκεφαλισμό του Nedd Stark να και ένα βίντεο διασκεδαστικό

Advertisements

Posted on Απρίλιος 2, 2012, in Mega Review and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 5 Σχόλια.

  1. ήθελα να μας δείξει περισσότερο την Καλίσι και τα δρακάκια της

    • Πολλά θα μπορούσαν να είχαν δείξει. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει το βιβλίο αλλά είναι πάρα πολλές οι λεπτομέρειες που αν και σημαντικές δεν φτάνουν ούτε 2 σαιζόν από 24 επεισόδια.

  2. όχι δεν τα έχω διαβάσει. Δεν ξέρω αν το ξέρεις αλλά η σειρά ανανεώθηκε για 3η season !!!

    • Πιθανότατα και για τέταρτη οι οποίες θα παίξουν back to back αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο.Βέβαια τι δεν είναι σίγουρο, η σειρά θα πάει έως το τελευταίο βιβλίο αφού κιόλας ο συγγραφέας εχει δηλώσει ότι τα επόμενα βιβλία θα εκδοθούν σε χρονικό διάστημα τέτοιο ώστε να προλάβουν την σειρά και να μην κρεμάσει. Αρα…..

  3. Reblogged this on TV Info and commented:
    Μια καλή παρουσίαση του δεύτερου κύκλου

Περιμένω τα σχόλιά σου εδώ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: